Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

Română (România)English (United Kingdom)
Acasă Activităţi speciale Anamneză și comemorare la Viișoara
Anamneză și comemorare la Viișoara
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Scris de Preot Petru Roncea   
Vineri, 17 Noiembrie 2017 19:56

Pe 17 noiembrie 1957, parohia Viișoara întâmpina peparastas la 10 ani pt părintele Costică Barna, 17 noiembrie 2017

PS Teofil Herineanu să-i consacre spre slujire noua biserică construită cu un aport supraomenesc al credincioșilor de atunci în aproape doi ani în jurul vechii biserici care nu mai făcea față vremii. După 60 de ani, cu binecuvântarea IPS Ioachim și sub protia părintelui Ioan Bârgăoanu, protopop al Oneștiului, un sobor de preoți a făcut sărbătoare la Viișoara, adunând credincioșii parohiei spre a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru însoțirea de peste ani și pentru a pomeni pe ctitorii ziditori ai bisericii. Totodată, s-au împlinit și 10 ani de la plecarea din mijlocul parohiei a ultimului paroh al ei trecut la cele veșnice, părintele Costică Barna, decedat în 17 noiembrie 2007.

S-a săvârșit parastas pentru părintele Costică Barna lângă mormântul aflat în curtea bisericii, după care, revenind în biserică, s-a săvârșit un Te Deum, slujbă mulțumitoare pentru binefacerile primite de la Dumnezeu în cei 60 de ani de continuă slujire în ea, după care s-a săvârșit parastas pentru ctitorii întemeietori ai bisericii. Cuvinte înălțătoare a rostit părintele protopop Ioan, transmițând și binecuvântarea IPS Ioachim pentru această sărbătoare inedită: „Preoții poartă epitrahilul despre care Sfântul Ierarh Antim Ivireanul spune: O preote, gândește-te că de gâtul tău spânzură toate sufletele care ți-au fost date spre păstorire și nu vei intra întru Împărăția \Mea decât atunci când a intrat ultimul suflet pe care Eu ți l-am dat ție. De aceea, misiunea preoților în lumea de azi este foarte grea. Se spune că ocara preoților este laudă înaintea lui Dumnezeu și lauda preoților este ocară înaintea lui Dumnezeu. Epitrahilul preotului atinge raiul, dar câteodată și iadul. Și noi suntem la limita răbdării lui Dumnezeu. Doar mila lui Dumnezeu ne mai ține pe noi și ea ne dăruiește această putere ca să ne rugăm pentru credincioși. Vă transmitem binecuvântarea IPS Ioachim pentru această sărbătoare deosebită și apreciem inițiativa părintelui paroh și de data aceasta.”

O seară neuitată să rămână seara din 17 noiembrie 2017 și o piatră de hotar fie așezată în ea spre neuitarea și pomenirea veșnică a binefăcătorilor sfintei noastre Biserici.60 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara, 17 noiembrie 201760 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara, 17 noiembrie 201760 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara, 17 noiembrie 201760 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara, 17 noiembrie 201760 de ani de la sfințirea bisericii din Viișoara, 17 noiembrie 2017parastas la 10 ani pt părintele Costică Barna, 17 noiembrie 2017


Ultima actualizare în Vineri, 17 Noiembrie 2017 20:46
 


Creat si gazduit de Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.