Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

Română (România)English (United Kingdom)
Acasă Priorităţi misionar-pastorale Pelerinajul „POTIRUL VIIȘOAREI LA VETRELE DE SPIRITUALITATE NEMȚENE”
Pelerinajul „POTIRUL VIIȘOAREI LA VETRELE DE SPIRITUALITATE NEMȚENE”
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Scris de Preot Petru Roncea   
Miercuri, 05 Septembrie 2018 17:45

În perioada 3-4 septembrie 2018, cu binecuvântarea IPS Ioachim, prin Agenția

de pelerinaje Meteora Tour, a avut loc un pelerinaj al unor credincioși din parohia Viișoara, protopopiatul Onești, la unele dintre mânăstirile aflate în județul Neamț.

Primul popas a fost făcut la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, pelerinii participând la slujba Sfintei Liturghii oficiată de IPS Ioachim, înconjurat de un sobor impresionant  de preoți și diaconi, după care au vizitat fabrica de lumânări, croitoria, magazinul bisericesc și fabrica de prescuri. În continuare, în prima zi a pelerinajului, pelerinii viișoreni s-au închinat la mânăstirile nemțene Văratec, Agapia, Neamț, Sihăstria, Secu, Petru Vodă și Durău unde a fost și cazarea. A doua zi, după participarea la Sfânta Liturghie în mânăstirea Durău, urmând firul lacului de acumulare de la Bicaz, pelerinii s-au bucurat de o croazieră pe luciul apei în răcoarea muntelui și a vârfului Toaca a Ceahlăului, Athosul românesc, zărit ca un străjer dincolo de linia orizontului, priveghind hotarele Moldovei. Apoi au fost vizitate mânăstirile Pângărați, Bistrița și Nechit, vetre istorice încărcate de spiritualitate și viață duhovnicească care au picurat har și bucurie în sufletele pelerinilor viișoreni.

Slavă lui Dumnezeu pentru acest pelerinaj deosebit care dorim să fie un bun început pentru pastorația Viișoarei. (fotografiile pot fi urmărite aici, pe pagina de Facebook a Protoieriei Onești)

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Septembrie 2018 20:12
 


Creat si gazduit de Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.