Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

Română (România)English (United Kingdom)
Acasă Priorităţi misionar-pastorale Un An Nou cu binecuvântarea Arhiepiscopului Ioachim
Un An Nou cu binecuvântarea Arhiepiscopului Ioachim
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Scris de Preot Petru Roncea   
Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 16:29

Cu prilejul Anului Nou 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim adresează

binecuvântarea Sa arhierească tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

 

Iubiți fii și fiice ale Eparhiei Romanului și Bacăului,

Acum, când oamenii de pretutindeni se pregătesc să întâmpine noul an, 2017, să ne rugăm ca acesta să fie un timp al păcii și al reconcilierii între toate popoarele lumii, al regăsirii întru unitate de neam și credință a românilor din țară și din străinătate, care poartă în suflet cu demnitate valorile perene ale acestei națiuni, și al binecuvântării și ocrotirii familiei tradiționale românești.

Pe tineri îi îndemn să fie entuziaști și dinamici, să cucerească piscurile cunoașterii și să transfigureze, prin prezența lor, chipul societății românești și să nu uite niciodată, în orice colț de lume s-ar afla, că sunt creștini de neam român și să rămână în palma ocrotitoare a lui Dumnezeu.

Avem nădejdea că acest an va fi unul al milei Domnului, al împlinirii idealurilor românității și al revăsărilor de har. Un timp din timpul lui Dumnezeu oferit nouă ca șansă de a fi mai buni, mai iertători, mai reconcilianți și milostivi cu cei care nu împărtășesc aceleași idealuri, convingeri sau statut social cu noi. O nouă șansă dăruită oamenilor de a-și răscumpăra timpul efemer petrecut pe pământ și de a-l transfigura, prefăcându-l în treaptă spre veșnicie și desăvârșire. O șansă oferită românilor de a-și purta cu demnitate, oriunde s-ar afla pe meridianele lumii, numele și tezaurul spiritual bimilenar.

Cu părintească dragoste vă îndemn, la începutul acestei noi perioade calendaristice, să vă străduiți ca, prin rugăciune și prin faptele milei creștine, prin împreuna lucrare, a preoților și a credincioșilor întreolaltă, să dobândiți ajutorul și mila Preamilostivului Dumnezeu și să fiți mesagerii iubirii jertfelnice a Lui.

De asemenea, ținând cont de faptul că 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod al BOR ca fiind Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti și Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, îi îndemnăm pe credincioșii și preoții din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului, care simt românește și poartă cu responsabilitate numele de român și de creștin, să fie alături de Noi și să participe la evenimentele social-filantropice și culturale care se vor organiza în acest an și care vor marca într-un mod deosebit aceste momente de referință din viața Bisericii și a poporului român.

Cu acest prilej, cu aleasă prețuire și părintească dragoste, le dorim tuturor fiilor și fiicelor Eparhiei Romanului și Bacăului mulți ani cu bucurie și sănătate, alese gânduri și alegeri înțelepte, spor duhovnicesc pe calea mântuirii, frumoase împliniri spirituale și profesionale!

La mulți și binecuvântați ani!

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Ultima actualizare în Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 16:36
 


Creat si gazduit de Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.