Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

Română (România)English (United Kingdom)
Acasă Paroh
Paroh
CURRICULUM VITAE - PREOT PETRU RONCEA
User Rating: / 38
PoorBest 
Written by Preot Petru Roncea   
Wednesday, 06 May 2009 15:30
There are no translations available.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi enumera câteva date personale pentru a ne cunoaşte mai bine.   

Sunt născut în oraşul Târgu-Ocna, judeţul Bacău, în data de 29 noiembrie 1958, din părinţii Elisei şi Ecaterina Roncea, fiind al doilea din cei zece copii.

Preot Petru RonceaAm urmat primele opt clase la Şcoala Generală nr. 5 din Târgu-Ocna, între anii 1965-1973, şi cursurile liceale la Liceul Industrial de Chimie din Gheorghe Gheorghiu-Dej, azi, municipiul Oneşti, între anii 1973-1978, obţinând Diploma de Bacalaureat, specialitatea Aparate de măsură şi automatizare în industria chimică.

În luna iulie 1978 m-am şi angajat la GIP Borzeşti ca mecanic ATM, iar în perioada octombrie 1978-martie 1980 am efectual serviciul militar. După revenire, din martie 1980 până în luna noiembrie 1994 am lucrat în continuare la GIP Borzeşti, ca mecanic ATM şi mai apoi ca Metrolog aparate electrice în cadrul CAROM SA Oneşti.

Între anii 1980-1984 am urmat cursurile serale ale Facultăţii de mecanică Iaşi, obţinând diploma de licenţă cu specializarea Utilaj chimic şi petrochimic.

Last Updated on Sunday, 31 January 2010 03:00
Citeşte
 
Activităţi cultural-ştiinţifice, preot Petru Roncea
User Rating: / 10
PoorBest 
Written by Preot Petru Roncea   
Wednesday, 06 May 2009 14:50
There are no translations available.

   ACTIVITĂŢI CULTURAL-ŞTIINŢIFICE

(cărţi, articole, studii, reportaje publicate sau în perspectivă etc.)

 

Preot Petru RonceaAm publicat sute de articole din domenii diferite: sinaxare, exegeze biblice la textele evangheliilor, la apostole etc. editoriale etc.  la săptămânalul «Iisus Biruitorul» încă din timpul studenţiei la Teologie. De asemenea, am publicat articole şi în revista eparhială «Cronica Romanului» de la primul număr al reapariţiei sale.

Am fondat, în anul 1998, în parohia încredinţată o publicaţie locală numită «Făclia Bisericii» care a devenit curând un buletin duhovnicesc trimestrial căruia i-am lărgit orizontul la nivelul întregii comune Bârsăneşti, începând cu anul 2003, la editarea acestui buletin duhovnicesc am invitat pe toţi preoţii din parohiile comunei ca şi pe profesorii şi ceilalţi oameni de bine care ar putea participa la educarea spiritual-morală a credincioşilor.

 

Last Updated on Sunday, 31 January 2010 03:00
Citeşte
 
Powered by Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.