Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

UN NOU POTIR DE HAR
User Rating: / 7
PoorBest 
Written by Preot Valentin Ilie   
Friday, 17 April 2009 10:48
There are no translations available.

În veacul acesta care de multe ori a fost numit „secolul vitezei“ pentru graba derulării evenimentelor, dar mai ales a trăirii lor, iată că mai există binecuvântaţi ostenitori, care în ritmul inimii iubitoare de Dumnezeu, reaşază clipa mântuirii, găsindu-i loc în potirul inimilor noastre.


Cu patru ani în urmă, P.C. Preot Petru Roncea, „mânând la adânc“, a scos sare din pământ numind această mină «Sarea pământului» şi dăruind-o urbei noastre. Dar, ca un adevărat ostenitor al lui Hristos, a înmulţit truda căutării de har şi găsind un alt oştean al lui Hristos, care lovea în stânca necredinţei, pentru a afla izvor de Apă Vie spre viaţă veşnică, s-a alăturat lui şi a slobozit apa vindecătoare a cuvântului lui Dumnezeu în publicaţia P.C. Preot Cătălin Ilie de la Slănic Moldova.

Însă, ca o încununare a acestor osteneli, de curând părintele Petru Roncea, păstorul duhovnicesc al Viişoarei, a dorit să ofere lui Dumnezeu ca un prinos de recunoştinţă o nouă publicaţie, un anuar al parohiei «Sfântul Nicolae» – Viişoara, „în care – spune părintele – să fie relatate, spre neuitare, evenimentele pozitive care au marcat parohia vreme de un an. Să le strângem aici ca pe nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint, ca pe o ofrandă a jertfei noastre patorale în potirul dragostei dumnezeieşti. De aceea l-am şi numit «Potirul Viişoarei» şi am ales ca personalizare a frontispiciului icoana lui Hristos pe Cruce Care-Şi varsă Darul în potirul ţinut cu multă evlavie şi teamă de un înger“.

Dacă turla bisericii, a casei lui Dumnezeu, este ca o ăncununare a eforturilor noastre ascetice pe care vrem să le oferim lui Dumnezeu, un potir este o turlă întoarsă în care, de această dată, adunăm noi darurile care le revarsă Dumnezeu asupra noastră.

O foaie duhovnicească ca o Liturghie, ca o mulţumire, în care ostenitorii rostesc încă o dată lui Hristos: „Ale Tale dintru ale Tale, Ţie Îţi aducem de toate şi pentru toate.“

O şansă de a vorbi şi altfel credincioşilor din parohie, o nouă poartă şi scară către cer pentru cei care vor îngădui lucrătorilor acestui înger vestitor timp de ascultare.

Prescuri de cuvânt şi veselie de vin duhovnicesc să umple «Potirul Viişoarei». Minunatului bijutier al cuvântului – părintele Petru – şi colectivului redacţional, lumină sfântă spre cunoaşterea şi propovăduirea lui Dumnezeu-Cuvântul. Urbei întregi şi tuturor celor care se vor hrăni din acest Potir, har spre ascultarea şi împlinirea Cuvântului mântuitor.
 


Powered by Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.