Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

Română (România)English (United Kingdom)
Acasă Activităţi speciale Lansare de carte la hramul parohiei Viișoara
Lansare de carte la hramul parohiei Viișoara
User Rating: / 0
PoorBest 
Written by Preot Petru Roncea   
Thursday, 09 December 2021 14:01
There are no translations available.

Parohia Viișoara și-a sărbătorit hramul sub mantia darnică a Sfântului Nicolae care s-a arătat și în acest an chip al milostivirii și mare făcător de minuni. Aici apăsând, puteti urmări

 imagini. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului nostru Ioachim, hramul Sfântului Nicolae înscris pe Sfântul Antimis cu pecetluire arhierească a adăugat și în acest an, 2021, la Viișoara, o pagină de istorie la împlinirea aici a 14 ani de slujire a noastră sacerdotală. Vecernia și Litia din seara zilei de 5 decembrie a continuat cu Utrenia, Acatistul Sfântului Nicolae și Dumnezeiasca Liturghie în însăși ziua praznicului în sobor, având ca protos pe părintele militar Ioan Roncea, care a și rostit cuvântul de învățătură, înconjurat de părintele Dănuț Zogoreanu, de la parohia Târgu Trotuș, părintele Vasile Ioniță, de la parohia Dumbrăveni, Suceava, părintele Elisei Roncea, de la capela Sfânta Varvara, din Mina Salina, părintele Teofil Roncea și cel ce consemnează evenimentul.

 

Pagina de istorie a acestei zile a înscris și un act de cultură prin lansarea cărții de predici în anii din urmă la Viișoara intitulată: „Iată Cuvântul ce vi l-am dat!”, carte oferită ca dar de Sfântul Nicolae tuturor familiilor din parohie și oaspeților prezenți la sărbătoarea hramului. Cuvântul autorului dezleagă enigma apariției acestei cărți: „Cu șapte ani în urmă , am marcat timpul pastorației la Viișoara cu o bornă de hotar”, o carte intitulată: „Șapte ani la Viișoara – rostiri de duminică”. „De atunci au mai trecut șapte ani. Cartea de față intitulată: Iată Cuvântul ce vi l-am dat! – predici la duminicile anilor din  urmă la Viișoara poate fi socotită ca o dare de seamă înaintea Marelui Păstor Iisus Hristos de cum am împărțit pâine și sare din jitnițele inimii în anii mai altfel din urmă…”

Grupul de copii de la grădinița din Viișoara a recitat colinde, de partea Martei primind fiecare ofrande de hram întru cinstea Sfântului Nicolae.

 

 

 


Powered by Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.