Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

Română (România)English (United Kingdom)
Acasă Activităţi speciale Cinstire și recunoștință la bustul Sfântului Ștefan cel Mare
Cinstire și recunoștință la bustul Sfântului Ștefan cel Mare
User Rating: / 2
PoorBest 
Written by Preot Teofil Roncea   
Monday, 03 July 2023 21:20
There are no translations available.

Ziua de 2 iulie, Duminica a 4-a după Rusalii - când Biserica l-a cinstit și pe Sfântul Ștefan cel Mare -, s-a încheiat, în parohia Viișoara, cu un moment de

rugăciune și recunoștință în jurul bustului Marelui Voievod, amplasat în curtea școlii din sat. Credincioșii comunității noastre au continuat, astfel, ceea ce au început încă de cu seară, și apoi dimineață, la biserică: cinstirea adusă celui ce a ocrotit pământul Moldovei și „aurul” dreptei credințe, Măritul Vodă Ștefan cel Sfânt. Conștientizare, responsabilitate și datorie sunt moștenirea lăsată tuturor urmașilor de către acest înflăcărat și neînfricat apărător al patriei și-al ortodoxiei, prin moștenirea lui înțelegând mai cu seamă virtuțile semănate și lucrate în timpul vieții sale.

Seara acestei zile a semănat în inimile celor prezenți gândul și dorința Marelui Domnitor Ștefan: să i ne arătăm vrednici următori, împlinind, trup și suflet, cele de care ne-a vorbit Acatistul Sfântului Voievod la acest popas de rugăciune: credința, smerenia, postul, rugăciunea, jertfelnicia, dragostea de neam și țară, și, nu în ultimul rând, dragostea de Biserică, virtuți lucrate de Marele Vodă Ștefan și lăsate nouă moștenire! Pentru vizualizarea câtorva fotografii, accesați acest link.

Last Updated on Tuesday, 04 July 2023 09:04
 


Powered by Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.