Parohia ortodoxa Viisoara

Apariţii editoriale

Publicaţii

Română (România)English (United Kingdom)
Acasă Activităţi speciale O noapte binecuvântată în jurul Născătoarei de Dumnezeu, la Viișoara
O noapte binecuvântată în jurul Născătoarei de Dumnezeu, la Viișoara
User Rating: / 0
PoorBest 
Written by Preot Teofil Roncea   
Friday, 04 August 2023 06:43
There are no translations available.

Har și binecuvântare pentru credincioșii parohiei Viișoara a fost poposirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Giurgeni, în mijlocul acestei comunități, în biserica Sf. Ierarh Nicolae (pentru imagini, apasă aici). Cu mult dor și dragoste au întâmpinat-o copiii și tinerii de toate vârstele în seara zilei de miercuri, 2 august, la orele 21:00, pe Cea care a venit să zăbovească toată noaptea alături de fiii Ei, în biserica noastră din Viișoara.
Cuvântul de învățătură al părintelui stareț Nicolae a întărit în inimile ascultătorilor credința în puterea de mijlocire și în puterea tămăduitoare a Maicii Domnului, a Celei ce ea însăși este Biserica ce ni-L oferă spre hrană pe Fiul Său și pe Care, prin icoană, ne îndeamnă să-I ascultăm și să-I împlinim Cuvântul mântuitor și dătător de viață.
Privegherea a început cu slujba Paraclisului Maicii Domnului, urmată de Taina Sfântului Maslu, până spre miezul nopții. Zăbovirea peste noapte în jurul Icoanei făcătoarei de minuni a fost o continuă laudă adusă de-a pururea Fecioarei, prin citirea Canoanelor Maicii Domnului de către credincioși înaintea Sfintei Icoane.
În zorii zilei s-a săvârșit Sfânta Liturghie, sfârșindu-se astfel această continuă priveghere de noapte, de la ora 21:00 seara, până la ora 07:30 dimineața.
Slavă lui Dumnezeu, Care a trimis și anul acesta acest har și această binecuvântare peste parohia Viișoara, prin prezența Preasfântului chip al Maicii Sale în biserica noastră!
Mulțumim părintelui stareț Nicolae pentru bucuria pe care ne-a prilejuit-o, și Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, pentru binecuvântarea de a poposi Sfânta Icoană pe meleagurile noastre!
"Bucură-te, bucuria noastră; acoperă-ne pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ!"
Last Updated on Friday, 04 August 2023 22:19
 


Powered by Nometra WebDesign and Hosting. XHTML and CSS.